"Ima li tu nešto za mene?“ – najnovija publikacija Europskog doma Dubrovnik


Europski dom Dubrovnik suizdavač je brošure s izjavama korisnika programa Erasmus+ iz Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije.


Brošura "Ima li tu nešto za mene?“, koja je ujedno i praktični blok za pisanje, rezultat je suradnje info-centara Europe Direct Dubrovnik i Europe Direct Osijek kojima upravljaju Europski dom Dubrovnik i Regionalna razvojna agencija Osječko-baranjske županije. Prigodno je posvećena europskom programu Erasmus+, koji 2017. obilježava 30. godišnjicu pokretanja, pa tako sadrži iskustva i savjete korisnika toga programa iz Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije. Primjerice, studentica talijanistike iz Dubrovnika Ana Puljizević opisala je svoju stručnu praksu u Italiji, a student ekonomije iz Njemačke Andreas Fasser dao je svoje viđenje studiranja u Dubrovniku.
Brošura je u organizaciji Regionalne razvojne agencije Osječko-baranjske županije predstavljena 14. prosinca u Osijeku. Uz Brigitu Ivoševac, predstavnicu domaćina, i brojne goste iz škola, Sveučilišta u Osijeku i raznih udruga, u programu je sudjelovala i Adriana Kremenjaš-Daničić, voditeljica informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik. Nakon što se osvrnula na uključenost organizacija i pojedinaca iz Dubrovačko-neretvanske županije u projekte i aktivnosti u okviru programa Erasmus+, pozvala je prisutne na umrežavanje, dijeljenje informacija i iskustava te na suradnju s organizacijama iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Više detalja o samom događaju moguće je pronaći ovdje, a brošura je, osim u informacijskim centrima Europe Direct Dubrovnik i Europe Direct Osijek, dostupna i online.

Foto: Hrt.hr