Budi novinar i prati Europski događaj za mlade


Europski parlament traži mlade reportere koji bi sudjelovali na Europskom događaju za mlade.

Europski parlament traži mlade reportere koji bi sudjelovali na Europskom događaju za mlade (European Youth Event - EYE2018) te izvještavali o najvažnijim i temama i zaključcima. Treće izdanje Europskog događaja za mlade održat će se u Strasbourgu 1. i 2. lipnja 2018. Godine, a na događaju će se okupiti oko 8000 mladih Europljana koji će imati priliku upoznati se sa donositeljima odluka u Europi i bogatom kulturnom raznolikošću Europske unije. Osim toga moći će razmijeniti ideje o pitanjima vezanim za mlade i razviti inovativna rješenja. Događanje će obuhvatiti pet tema:
Mladi i stari – ići ukorak s digitalnom revolucijom.
Bogati i siromašni – poziv za pravednom raspodjelom.
Odvojeno i skupa – rad na snažnijoj Europi.
Sigurnosti i opasnosti – ostati živ u turbulentnim vremenima.
Lokalno i globalno – zaštita planeta.
Traži se 5 specijalista od kojih će svaki izvještavati o jednoj od tema, te 3 pojedinca koji će izvještavati općenito o događaju. Krajnji izvještaj će se pisati na engleskom pa svi članovi novinarskog tima moraju izvrsno vladati engleskim jezikom. Pojedinci koji budu izabrani moraju biti dostupni za sudjelovanje na pripremnom sastanku sa uredničkim timom koji će se održati u Bruxellesu između 9. i 13. travnja 2018.
Kandidati i kandidatkinje moraju biti državljani zemlje članice Europske unije te moraju imati između 18 i 30 godina.
Za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac i poslati video duljine do 100 sekundi u kojem ćete na engleskom jeziku opisati svoju motivaciju za rad na ovom projektu. Video je potrebno upload-ati na Vimeo ili YouTube, a link na video je potrebno navesti u prijavnici.
Foto: Europski parlament