ERASMUS ZA MLADE PODUZETNIKE


Program Europske unije namijenjen mladim poduzetnicima koji žele steći nove vještine i nova iskustva.

Program „Erasmus za mlade poduzetnike“ projekt je financiran od strane Europske komisije čije je cilj povezati mlade poduzentike iz cijele Europe kako bi se međusobno povezali te  razmjenjivali iskustva. Programom je predviđeno da mladi poduzetnik odlazi u neku od europskih zemalja na razdoblje od jednog do šest mjeseci tijekom kojih uz pomoć starijeg i iskusnijeg poduzetnika stječe ključne poduzetničke vještine, znanja potrebna za bavljanje poduzetništvom te s domaćinima dijeli poslovne ideje i iskustva.
Boravak u inozemstvu djelomično financira Europska komisija,a ovakvom razmjenom mladi poduzetnik profitirati će učeći i stječući praktične vještine u maloj ili srednjoj tvrtci što će mu olakšati početak poslovanja. To mu također može biti prilika za pristup novim tržištima, međunarodnu suradnju, ali i potencijalna mogućnost za suradnju s poslovnim partnerima iz inozemstva.
Za poduzetnika „domaćina“, s druge strane, prilika je to za razmjenu novih ideja s motiviranim poduzetnikom koji možda ima znanja i vještine u nekim djelatnostima u kojima stariji poduzetnik nije toliko stručan. Također, prilika mu je to za stjecanje novih iskustava, ali i potencijalna prilika za rast i širenje na nova tržišta.
„Erasmus za mlade poduzetnike” financira Europska komisija, a prisutan je diljem zemalja sudionica u kojima mu pomažu lokalne kontakt točke koje pružaju stručnu poslovnu podršku (npr. gospodarske komore, start-up centri, inkubatori, itd.). Njihove aktivnosti na europskoj razini koordinira Ured za podršku Programa.
Foto: Oyaop.com