FOTOGRAFSKI NATJEČAJ „EUROPA U MOJOJ REGIJI 2017.“


Europska komisija nagrađuje najbolje fotografije projekata financiranih iz sredstava EU.

Glavna uprava Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku raspisala je fotografski natječaj naslovljen „Europa u mojoj regiji“ čiji je cilj prikazati projekte iz svih dijelova Europe koje financira EU. Sudionici se na natječaj mogu prijaviti učitavanjem fotografija putem Facebook stranice Europa u mojoj regiji koja je dio službene Facebook stranice Europske komisije.
Sve što sudionici trebaju napraviti je pronaći projekt u svojoj regiji financiran sredstvima EU-a, fotografirati ga zajedno sa zastavom Europske unije te snimljene fotografije (maksimalno tri) putem aplikacije kandidirati za natječaj čiji pobjednici dobivaju put u Bruxelles za dvije osobe s dva noćenja, uključujući troškove putovanja i smještaja, između 9. i 12. listopada 2017. kao i vaučer za fotografsku radionicu u Bruxsellesu.
Natječaj završava u ponoć 27. kolovoza dok će pobjednici biti proglašeni 15. rujna. Glasovanje će biti javno i to putem Facebooka, a započet će 1. rujna i trajati do 10. rujna. Ukupno 100 fotografija koje dobiju najviše glasova ući će u uži izbor, zajedno s 25 dodatnih fotografija koje će odabrati žiri. Žiri će odabrati troje pobjednika. Odabir do 25 dodatnih fotografija te fotografija troje finalnih pobjednika temeljit će se na sljedećim kriterijima: relevantnosti za temu natječaja, estetskoj kvaliteti i kreativnosti. Odluka žirija bit će konačna i neće biti obrazložena. Na kraju razdoblja odabira pobjednici će biti obaviješteni porukom e-pošte. Svaka fotografija koja uđe u završni odabir trebala bi biti dostupna u visokoj rezoluciji.

Cjelokupan tekst natječaja dostupan je ovdje.

Foto: Facebook stranica EK.