EUROPSKI INVESTICIJSKI PORTAL: NOVE MOGUĆNOSTI I ZA HRVATSKO GOSPODARSTVO


Do sada je na Europski portal projekata ulaganja uvršteno šest projekata iz Hrvatske.
 

Europskim portalom projekata ulaganja (European Investment Project Portal / EIPP) Europska komisija povezuje projektne ideje i ulagače čija sredstva mogu pridonijeti ostvarivanju tih poslovnih ideja. Portal je dio Plana ulaganja za Europu, kojim Komisija želi ukloniti prepreke ulaganjima, povećati vidljivost i tehničku pomoć ulaganjima i pametnije iskoristiti nova i postojeća financijska sredstva.
Ova je internetska poslovna platforma jednostavna, a funkcionira bez posrednika, što znači da omogućuje izravno povezivanje promotora projekata s investitorima, neovisno radi li se o velikom i skupom projektu ili manjoj poduzetničkoj inicijativi. Uvjet za uvrštavanje nekog projekta na platformu je da njegova ukupna vrijednost prelazi milijun eura. Sve što potencijalni partneri moraju učiniti je registrirati se i pričekati da program odabere najbolje partnere temeljem preferenci koje su naveli u prijavi.
Na portalu su objavljeni odgovori na do sada najčešće postavljana pitanja, a zainteresirani se za dodatna pitanja mogu obratiti Službi za pomoć korisnicima – naravno, sve na hrvatskom jeziku.

Foto: Twitter