NAGRADA ZA IZVRSNOST U INICIJATIVAMA CIVILNOG DRUŠTVA


Europski gospodarski i socijalni odbor i ove godine dodjeljuje nagradu za razvoj civilnog društva.

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) od 2006. godine dodjeljuje nagrade za razvoj civilnog društva kojima se želi podići svijest o doprinosu koji organizacije civilnog društva i/ili pojedinci mogu imati u stvaranju europskog identiteta i građanstva, podupirući zajedničke vrijednosti. Ove će godine prednost pri vrednovanju imati inovativni projekti kojima se promiču kvalitetno zapošljavanje i poduzetništvo. Ukupna vrijednost nagrada je 50.000 eura, a bit će dodijeljene 7. prosinca 2017.

Za Nagradu EGSO-a mogu se prijaviti organizacije civilnog društva registrirane u Europskoj uniji, a djeluju na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj ili europskoj razini. To mogu biti npr. organizacije koje predstavljaju socijalne i gospodarske dionike koji nisu socijalni partneri u strogom smislu riječi; nevladine organizacije poput organizacija za zaštitu okoliša, ljudskih prava ili prava potrošača; dobrotvorne/humanitarne organizacije, organizacije za obrazovanje i osposobljavanje; udruge mladih, vjerske zajednice. Mogu se prijaviti i građani-pojedinci.

Rok za slanje prijava je 8. rujna 2017. u 23:59h, a dodatne je informacije moguće zatražiti ispunjavanjem formulara ili na stranici Civil Society Prize.

Foto: EGSO