U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI OBILJEŽENI EUROPSKI TJEDAN MLADIH I EUROPSKI TJEDAN

Informacijski centar Europe Direct Dubrovnik i ove je godine bio uključen u obilježavanje Europskog tjedna mladih i Dana Europe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Europski dom Dubrovnik i ove je godine u okviru djelovanja svoga info-centra Europe Direct Dubrovnik pripremio program za Europski tjedan, tijekom kojeg se diljem Hrvatske obilježava 5. svibnja 1949., dan osnivanja Vijeća Europe, i 9. svibnja 1950., kada je objavljena Schumanova deklaracija, čime je započeo europski integracijski proces. U okviru Europskoga tjedna održane su čitaonice i crtaonice o zaštiti okoliša u Dječjemu vrtiću Župa dubrovačka 3. svibnja i Dječjemu vrtiću Ploče 10. svibnja, a Centar je predstavljen na Međunarodnom sajmu poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko Rural’ u Metkoviću 13. svibnja.
Europski tjedan mladih obilježava se diljem Europe svake druge godine. Kao multiplikator europske mreže za informiranje mladih Eurodesk, Europski dom Dubrovnik tim je povodom 5. svibnja u kampusu dubrovačkog Sveučilišta organizirao strukturirani dijalog o međugeneracijskoj solidarnosti, u kojemu je sudjelovalo dvadeset sudionica i sudionika različite dobi. Slično je događanje održano i u Pločama 10. svibnja, a na Dan Europe, 9. svibnja, skupina ‘mladih’ i ‘starih’ sudionika posjetila je Muzej Domovinskog rata na Srđu i razvila euorpsku zastavu poviše Dubrovnika.
Program, kojim se na nekoliko lokacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji željela skrenuti pozornost na uvijek aktualne europske teme: solidarnost i mir, Europski dom Dubrovnik proveo je u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Sveučilištem u Dubrovniku, Gimnazijom Dubrovnik, Dječjim vrtićem Župa dubrovačka, Dječjim vrtićem Ploče, Gradom Ploče, Pučkim otvorenim učilištem Ploče, Gradom Metkovićem i udrugom Dobra iz Metkovića.
Fotografije i opisi pojedinih događanja dostupni su u albumima na našoj Fb stranici:

Ekološka čitaonica i crtaonica - Župa dubrovačka, 3.5.2017.

Strukturirani dijalog - Dubrovnik, 5.5.2017.

Dan Europe na Srđu - Muzej Domovinskog rata, 9.5.2017.

Ekološka čitaonica i crtaonica - Ploče, 10.5.2017.

Strukturirani dijalog - Ploče, 10.5.2017.

Eko Rural - Metković, 13.5.2017.