Natječaj: aktivnosti podizanja svijesti o Preporuci Vijeća "Oblici usavršavanja: nove prilike za odrasle"

Europska komisija objavila je poziv za podnošenje prijedloga za organizaciju aktivnosti podizanja svijesti o Preporuci Vijeća "Oblici usavršavanja: nove prilike za odrasle".
 

Cilj je Preporuke "Oblici usavršavanja: nove prilike za odrasle" pomoći odraslima da steknu minimalnu razinu pismenosti, matematičke pismenosti i digitalnih kompetencija i / ili steknu širi skup vještina ostvarivanjem napretka prema stjecanju više kvalifikacije (ovisno o nacionalnim kontekstima) kroz "oblik usavršavanja".

Uspješni prijavitelji dobit će sredstva za aktivnosti:

  • pripreme terena za provedbu "oblika usavršavanja" (primjerice, razmatranjem postojećih odredbi i prepoznavajnjem nedostataka, identificiranjem prioritetnih skupina itd.)
  • poticanja održivih mehanizama za njihovu provedbu (npr. podupirući dionike u širenju informacija, izgradnjom kapaciteta itd.).

Prijavitelji moraju biti javni subjekti zaduženi za nacionalne ili regionalne politike i mjere za usavršavanje odraslih. Suprijavitelji mogu biti javni ili privatni subjekti (profitni ili neprofitni) koji su uključeni u organizaciju, financiranje ili pružanje sljedećih usluga za odrasle osobe:

  • procjene vještina,
  • vrednovanja,
  • obrazovanja i osposobljavanja
  • usmjeravanje.

Proračun za poziv je 1 000 000 eura (minimalni zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava: 250 000 eura, maksimalna stopa sufinanciranja: 80 %). Rok za podnošenje prijedloga je 30. lipnja 2017. Za više informacija o ovom pozivu prijavite se na informativni webinar koji će se održati 16. svibnja 2017. od 14 do 16 sati.

Izvor: DG EMPL