Poziv na nacionalne info dane programa INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. i svečano otvaranje područnih ureda Zadar i Dubrovnik Zajedničkog tajništva Programa

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji s Upravljačkim tijelom i Zajedničkim tajništvom Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020. (INTERREG V-A Italija – Hrvatska), organizira nacionalne info dane na području Republike Hrvatske u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga.
 

Info dani održat će se tijekom sljedećih dana:

  • 19. travnja 2017. godine u Pločama, s početkom u 11:00 sati u POU Ploče, Gračka 2, Ploče (dnevni red)
  • 20. travnja 2017. godine u Zadru, s početkom u 09:15h u IMPACT Centar, Put stanova bb, Zadar (dnevni red)
    Svečanost otvaranja područnih ureda Zadar i Dubrovnik Zajedničkog tajništva Programa održat će se neposredno prije nacionalnog info dana 20. travnja 2017. u Zadru, s početkom u 9:15 sati.
  • 21. travnja 2017. godine u Karlovcu, s početkom u 11:00 sati u JU AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, ulica Branka Čavlovića Čavleka 1A, Karlovac (dnevni red)
Za sudjelovanje je potrebna online registracija.

Interreg Italija – Hrvatska novi je Program prekogranične suradnje između dviju zemalja u razdoblju 2014-2020, vrijednosti 237 milijuna eura, od kojih 201 milijun eura dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) što ga čini, po financijskoj dotaciji, jednim od najznačajnijih programa prekogranične suradnje u Europi. Opći je cilj Programa povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom, poboljšanje morskih i cestovnih prometnih veza promicanjem multimodalnosti.

Prvi set poziva za dostavu projektnih prijedloga predviđa iznos od 78 milijuna eura EFRR-a koji je stavljen na raspolaganje javnim i privatnim organizacijama te institucijama za provedbu projektnih aktivnosti koje pridonose razvoju programskog područja koje obuhvaća 8 hrvatskih županija i 25 talijanskih pokrajina.

Više informacija: Strukturni fondovi