Inovatori instrumenta za mala i srednja poduzeća - naučite strani jezik za 200 sati

Učenje stranog jezika često je teško i zahtijeva mnogo vremena, što je jedan od suosnivača estonskog novoosnovanog poduzeća Lingvist, Mait Müntel, i sam shvatio kada je živio u inozemstvu. Stoga se odlučio suočiti s tim izazovom s pomoću jedinstvenog rješenja koje se temelji na računalnoj znanosti.

Priča o tom poduzeću počela je u CERN-u u Švicarskoj. Fizičar Mait Müntel bavio se otkrivanjem novih čestica; i dok je postojanje elementarne čestice Higgsova bozona na kraju dokazano, u pokušaju usvajanja lokalnog francuskog jezika gospodin Müntel bio je znatno manje uspješan. Nakon više godina u Švicarskoj, njegov je napredak i dalje bio spor. Stoga je odlučio pronaći rješenje za svoju jezičnu dilemu temeljeno na području koje je dobro poznavao – znanosti – i izgradio svoj softver.

Lingvistov program koristi algoritme za prepoznavanje statistički korisnih i značajnih riječi. Istovremeno prati osobni napredak učenika, učeći što je lako naučeno a što zaboravljeno.

Sustav se prilagođava u stvarnom vremenu tijekom učenja kako bi se uskladio s napretkom i obrascem pamćenja, čime se jamči najkraće moguće vrijeme učenja.

Prema Lingvistu, gospodin je Müntel nakon samo 200 sati učenja, uspio položiti francuski test srednjoškolske razine s visokom ocjenom. To je bio samo početak. Danas Lingvist pripada zajednici inovatora Instrumenta za mala i srednja poduzeća te dalje razvija svoje jedinstveno rješenje za javnu uporabu.

Izvor: EASME