Europski tjedan vještina stečenih strukturnim obrazovanjem i osposobljavanjem - otkrij svoje talente

I dalje vlada uvjerenje da je fakultet jedini put prema naprijed nakon završetka srednje škole. No strukovnim se osposobljavanjem, kao što su naukovanja, mogu pružiti izvrsne mogućnosti. Sadržaj tih programa, kao i raznovrsnost zanimanja za koja oni mogu osposobiti, veoma se promijenio tijekom prošlih desetljeća. Ovo je stoga savršeno vrijeme za Europsku komisiju da organizira svoj prvi tjedan strukovnih vještina.

Strukovno obrazovanje i osposobljavanje (VET) razvija se na zanimljive načine diljem Europe, a Europskim tjednom vještina stečenih strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem (5. – 9. prosinca 2016.) pokazat će se kako stjecanje strukovnih vještina može dovesti do kvalitetnog zapošljavanja, poduzetničkog načina razmišljanja te privlačnih i izazovnih karijera. Strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem također se pojedincima pruža izvrstan način na koji se mogu prekvalificirati za novi posao ili upotpuniti svoje vještine kako bi ostali konkurentni na tržištu rada.

Glasnogovornik Komisije rekao je: „Naš je cilj doprijeti do široke publike – odnosno roditelja, učenika, poduzeća i šireg društva – organiziranjem raznih aktivnosti kako bi se naglasila pozitivna iskustva i mogućnosti u okviru VET-a. Cilj nam je nadahnuti učenike svih životnih dobi da odaberu VET i uvjeriti ostale u njegovu stvarnu vrijednost za pojedince i društvo.”

Komisija pozdravlja sudjelovanje svih dionika: učenika, roditelja, poduzeća, poslovnih organizacija, socijalnih partnera, pružatelja obrazovanja i osposobljavanja, organizacija za obrazovanje odraslih, istraživača, savjetnika za zapošljavanje, javnih tijela i društva u cjelini.”

Događaji će se održavati u Bruxellesu i državama članicama EU-a koje su odlučile sudjelovati. Kliknite na prethodno navedenu poveznicu kako biste saznali što se točno događa i gdje. Imate li bilo kakva pitanja? Obratite se organizatorima Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Želite li organizirati događaj ili održati dan otvorenih vrata? Registrirajte svoj događaj ovdje.

Izvor: EURES