Student iz Zagreba dobitnik europske nagrade za mladog digitalnog talenta

Europska komisija i inicijativa eSkills for Jobs organizirali su po drugi put natječaje kojima žele potaknuti, kako mlade, tako i njihove učitelje i profesore na razvoj digitalnih vještina i inovacija.
 

Na krovnoj eSkills for Jobs konferenciji, koja se održala u Bratislavi 17. i 18. listopada, tijekom slovačkog predsjedavanja Vijećem ministara Europske unije, dodijeljene su nagrade u tri kategorije – „Young Digital Talent“, „Innovative App Developer“ i „Outstanding Digital Skills Developer“.

U kategoriji „Young Digital Talent“ nagradu je osvojio Mislav Sever, student informacijskih znanosti i mladi IT stručnjak iz Zagreba, koji je osvojio žiri svojom video igrom "Medieval Castle Siege", napravljenom u Scratchu. Žiri sastavljen od tri stručnjaka ocjenjivao je prijavljene radove prema kriteriju originalnosti, interakcije igrača, samog izgleda igre i slično te su tome pridodani „likeovi“ koje je video igre prikupio na eSkills for Jobs YouTube kanalu.

Već sam prošle godine sudjelovao u natječaju koji je organizirao eSkills for Jobs i prijavio se, međutim lani nisam prošao dalje. Ove sam godine pomnije proučio propozicije natječaja, razmislio kako bi jedna dobra igra trebala izgledati – a da ju pritom i ja želim igrati – te sam se prijavio i ušao u finale“, rekao je još vidno uzbuđen Mislav Sever nakon dodjele nagrade za najboljeg mladog digitalnog talenta. Mislavova je nagrada pozivnica na CiscoLive! tjedan koji će se održati u Berlinu od 22. do 24. veljače, a gdje će imati priliku sudjelovati i u poznatom Academy Dayu tvrtke Cisco.

Više informacija: eskills.hr

Fotografija: ©eskills.hr 2016