Dijalog s građanima – Promišljanja o EU-u iz perspektive gradova i regija

Dijalog s građanima koji se održava u Dubrovniku (Lazareti) 28. listopada prvo je takvo događanje s potporom Odbora regija (CoR) u Hrvatskoj.

 

Organizirano na inicijativu Nikole Dobroslavića, voditelja hrvatskog izaslanstva i župana Dubrovačko-neretvanske županije, događanje predstavlja priliku za otvorenu i interaktivnu raspravu s građanima o budućnosti europskog projekta, njegovim konkretnim postignućima i današnjim izazovima.
 

Građani iz regije, studenti, mladi, predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija, lokalne i regionalne vlasti, poslovnog sektora pozvani su razmjenu mišljenja i raspravu s europskim, nacionalnim i lokalnim predstavnicima o sljedećim temama: teritorijalna ulaganja i budućnost regionalne politike s posebnim naglaskom na urbane izazove te lokalnoj i regionalnoj ulozi u rješavanju gospodarskih pitanja; socijalna i ekološka pitanja; migracija i emigracija; budućnost Europe nakon Brexita te građansko sudjelovanje i demokratska odgovornost; sigurnost u nestabilnom i promjenjivom okruženju.
 

Program događanja možete preuzeti ispod.

Više informacija: Odbor regijaVEZANI DOKUMENTI

Program.docx