Novi terminal u dubrovačkoj zračnoj luci: lakše putovanje zahvaljujući ulaganju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova

Europska komisija jučer je odobrila veliki projekt vrijedan 214,9 milijuna eura, od čega 134,6 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), za nadogradnju dubrovačke zračne luke, koja je dio transeuropske prometne mreže (TEN-T).

Projektom će se poboljšati međunarodna i domaća dostupnost Dubrovačko-neretvanske županije, što će donijeti izravne koristi hrvatskom gospodarstvu.

Povjerenica za regionalnu politiku Corina Creţu izjavila je: "U svibnju sam imala priliku vidjeti radove na proširenju dubrovačke zračne luke te vjerujem da je riječ o jednom od ključnih projekata u okviru ulaganja u promet iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ovo su odlične vijesti za poslovni sektor, turizam i sve korisnike zračne luke."

Radovima koje sufinancira EU povećat će se kapaciteti zračne luke, koja trenutno radi na granici maksimalnog kapaciteta. Zračna luka moći će primiti više putnika, ubrzat će se protok putnika i skratiti čekanja.

Zgrada novog terminala bit će usklađena sa Zakonikom o schengenskim granicama.

Opisani veliki projekt sufinancira se u okviru Operativnog programa za promet za razdoblje od 2007. do 2013.

Dodatne informacije o ulaganjima iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj dostupne su na platformi otvorenih podataka i u informativnom članku.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije