Poziv za sudjelovanje u Globalnom programu za kulturno vodstvo

U okviru Platforme kulturne diplomacije otvoren je poziv za sudjelovanje u Globalnom programu za kulturno vodstvo na Malti, 16. – 21. listopada 2016.


Cilj je programa poboljšati vještine menadžera u kulturi, poboljšati učenje peer-to-peer i umrežavanje te omogućiti svježe uvide u međunarodne prakse kulturne suradnje. Program nudi niz modula, alata i priručnika za učenje na temelju prakse, omogućujući razvoj značajne suradnje na globalnoj razini i unutar Europske unije.

 

Globalni program za kulturno vodstvo sastavni je dio Platforme kulturne diplomacije pokrenute u ožujku 2016. godine, kao podrška Europskoj komisiji u provedbi nove "Strategije za međunarodne kulturne odnose". Platforma provodi aktivnosti s ciljem poboljšanja kulturnog angažmana Europske unije s trećim zemljama i njihovih državljanima. Centar za likovne umjetnosti BOZAR, British Council, EUNIC Global, Europska zaklada za kulturu i Institut Francais formirali su konzorcij na čelu s Goethe-Institutom za podršku u implementaciji Platforme kulturne diplomacije.

 

Prijaviti se mogu menadžeri u kulturi iz desetak strateških partnera Europske unije (tri sudionika iz svake od sljedećih država: Brazil, Kanada, Kina, Japan, Indija, Meksiko Rusija, Južnoafrička Republika, Južna Koreja i SAD), kao i iz država članica Europske unije (deset sudionika iz različitih država).

 

Kandidati koji se žele prijaviti za sudjelovanje trebaju poslati životopis (ne više od dvije stranice A4 i koristeći priloženi obrazac), iskaz interesa (ne više od 500 riječi) te opis projekta (ne više od 1000 riječi). Rok za prijave je 1. kolovoza 2016.

Više informacija: Poziv