Hrvatski projekt među polufinalistima natječaja za najbolje europske društvene inovacije

Među 30 polufinalista natječaja Europska društvena inovacija 2016. odabran je i projekt "Citizen Guides" iz Hrvatske. Polufinalisti će dobiti potporu za razvijanje svoje ideje i natjecati se za tri nagrade od 50 000 € koje će se dodijeliti u listopadu 2016. godine.

 

Od 1095 prijava na ovogodišnje izdanje natječaja, žiri je odabrao 30 polufinalista podrijetlom iz 36 zemalja. Njihove ideje odgovaraju na potrebe u područjima kao što su razvoj vještina, poduzetništvo, pristup tržištu rada, smještaju ili zdravstvenim uslugama.

 

Polufinalisti će dobiti mentorsku podršku, osobito tijekom akademije društvenih inovacija koja će se održati u Berlinu početkom srpnja 2016. Tri nagrade od 50.000 € dodijelit će se na ceremoniji koja bi se trebala održati 27. listopada 2016. u Bruxellesu.

 

Društvenim inovacijama radi se na pretvaranju izazova u prilike, a ovaj natječaj pokazuje spremnost Europljana da podrže integraciju migranata i pronađu rješenja za trenutnu izbjegličku krizu. Također pokazuje kako tehnologija i kreativni pristupi mogu pomoći u rješavanju društvenih izazova i zadovoljiti potrebu za više društvenih inovacija za poboljšanje kohezije u Europi.


Više informacija: DG GROW