Otvoreni poziv umjetnicima za sudjelovanje na festivalu Resonances Art & Science i pripremnoj radionici

Zajednički istraživački centar Europske komisije (JRC) u proljeće 2017. organizira sljedeće izdanje svog uspješnog festivala Resonances Art & Science na temu "pravednost" te poziva umjetnike da sudjeluju na pripremnoj radionici u kolovozu 2016. godine.
 

Radionica će se održati u Ispri (Italija) od 31. kolovoza do 2. rujna 2016. Tijekom radionice, odabrani umjetnici i JRC-ovi znanstvenici razmjenjivati će ideje, podatke i priče koje se odnose na temu za 2017., s ciljem zajedničkog stvaranja umjetničkih instalacija na temelju znanstvenih podataka. Instalacija se može temeljiti na tradicionalnoj umjetnosti (slikarstvo, kiparstvo, glazba) ili '"novoj" umjetnosti (videoumjetnost, bioumjetnost, mješovite instalacije itd.).
 

Umjetnici koji sudjeluju na radionici bit će plaćeni kao vanjski stručnjaci, s dnevnicom od 450 eura plus putni troškovi i troškovi smještaja. Radovi nastali u suradnji s JRC-ovim znanstvenicima bit će predmet pojedinačnog ugovora koji će umjetnici potpisati s JRC-om, maksimalne vrijednosti 5 000 eura.
 

Rok za prijave je 30. svibnja 2016., a više informacija možete pročitati u pozivu.

Fotografija: © EU, 2015