Fotografski natječaj "Moj grad"

Europska agencija za okoliš (EEA) poziva vas na sudjelovanje u foto natječaju "Moj grad"!
 

Svake godine EEA organizira natječaj kojim se europske građane nastoji zainteresirati za razne teme u području zaštite okoliša. Ovogodišnji se natječaj odnosi na gradove.

Mnogi se gradovi suočavaju sa sve većim izazovima u borbi sa socijalnim, ekonomskim i ekološkim problemima. Pritisci poput prenapučenosti ili pada broja stanovnika, društvene nejednakosti, zagađenja i prometa, samo su neki od problema. S druge strane, blizina ljudi, poduzeća i usluga pruža mogućnosti za izgradnju Europe koja će učinkovito koristiti svoje resurse. Kako gradovi mogu osigurati visoku kvalitetu življenja u zdravom urbanom okruženju?
 

Natječaj je otvoren za građane država članica Europskog gospodarskog prostora i zapadnobalkanskih država suradnica starije od 18 godina. Sudionici mogu prikazati europski grad po svom izboru na pozitivan ili negativan način u tri kategorije:

  • održivi način života u gradu
  • snalaženje u gradu
  • slobodno vrijeme u gradu.

Pobjednici u svakoj kategoriji dobit će novčanu nagradu od 1000 eura. Po 500 eura dobit će dobitnici nagrade po izboru publike te nagrade za mlade od 18 do 24 godine. Sudionici mogu dostaviti svoje fotografije do 15. kolovoza 2016.

Više informacija: EEA