Europski foto natječaj: "Zamisli Europu bez granica"

Trenutačno su rasprave diljem Europske unije usmjerene na pitanje granica, kako zbog izvanrednih migracijskih kretanja s kojima se suočavamo, tako i zbog zabrinutosti u pogledu sigurnosti i stabilnosti u Uniji i oko nje. Istovremeno, ukidanje unutarnjih granica predstavlja ključno postignuće europske integracije koje je donijelo veliku društvenu, kulturnu i gospodarsku korist. Klub PES-a Odbora regija organizira fotografski natječaj "Zamisli Europu bez granica" otvoren svim osobama starijim od 18 godina s boravištem u jednoj od 28 država članica Europske unije.
 

Što su granice? Kako utječu na naše živote? Što ih čini „stvarnima“ ili „imaginarnima“? Kako se mijenjaju? Što to znači za nas kao pojedince i kao građane naših gradova, regija, zemalja ili Europske unije? Organizatori natječaja pozivaju fotografe amatere i profesionalne fotografe da fotografijom iskažu svoje tumačenje tog vrlo aktualnog pitanja.

Natječaj traje do 30. lipnja 2016. Svaki sudionik ima pravo prijaviti samo jednu fotografiju na natječaj, a izabrat će se tri dobitnika nagrade žirija i jedan dobitnik nagrade publike. Prva, druga i treća nagrada je fotografska oprema u vrijednosti do 2000, 1500 i 1000 eura, uz trodnevno putovanje za dvije osobe u Bruxelles na svečanost dodjele nagrada koja će se održati u sjedištu Odbora tijekom trećeg tjedna listopada 2016. Nagrada publike je fotografska oprema u vrijednosti do 500 eura, a dobitnik će se izabrati javnim glasovanjem na Facebook stranici kluba PES-a u rujnu 2016.


Više informacija o natječaju: Klub PES-a Odbora regija