#MyMoneyEU

Jeste li imali probleme s otvaranjem bankovnog računa dok ste bili na Erasmusu? Jeste li ikada pokušali platiti kreditnom karticom proizvod iz online trgovine sa sjedištem u drugoj zemlji Europske unije, a kartica vam je odbijena? Je li vam osiguravajuće društvo reklo da vas životno osiguranje ne pokriva ako se preselite u neku drugu zemlju Europske unije? Jeste li pokušali osigurati automobil u drugoj europskoj zemlji? Jeste li dovoljno informirani o tome koliko se naplaćuje korištenje kreditne kartice u inozemstvu? Javite to Europskoj komisiji kratkim videozapisom!

Europska komisija radi na poboljšanju prekograničnih maloprodajnih financijskih usluga za građane i želi saznati s kojim se sve problemima građani suočavaju u drugim državama Europske unije, kad je riječ o bankovnim računima, kreditnim karticama, ušteđevini, životnom osiguranju, hipoteci itd.

Što možete učiniti?

  1. Zgrabite svoj pametni telefon
  2. Snimite video s objašnjenjem problema u trajanju do 30 sekundi
  3. Objavite svoj video na svojj omiljenoj društvenoj mreži (Twitter, Facebook, YouTube, ...) na bilo kojem jeziku Europske unije, koristeći hashtag #MyMoneyEU
  4. Rok: 18. ožujka 2016.


Europska komisija dijelit će videozapise koji ispunjavaju gore navedene uvjete i bave se problemom na zanimljiv i uvjerljiv način na stranici Glavne uprave za financijsku stabilnost, financijske usluge i uniju tržišta kapitala (FISMA) i putem društvenih medija. Vaš će se doprinos razmatrati u kontekstu formalnog savjetovanja o toj temi koje će uskoro biti pokrenuto.

Dvije osobe koje objave relevantan video do 15. siječnja 2016. mogle bi biti pozvane u Bruxelles na službeno saslušanje o maloprodajnim financijskim uslugama u proljeće 2016. Putne i hotelske troškove pokrit će Europska komisija.

Više informacija: DG FISMA