Najava: Europski (online) dan poslova "Winter Seasoning"

Hrvatski zavod za zapošljavanje i EURES Hrvatska organiziraju Europski dan poslova „Winter Seasoning“ koji će se održati u Osijeku 24. studenoga 2015. godine.
 

Hrvatski građani s izraženim interesom za radnu mobilnost i poznavanjem stranih jezika, primarno engleskog i njemačkog imat će priliku informirati se o uvjetima života i rada u 11 država članica Europske unije i Europskog gospodarskog prostora, te podnijeti prijavu jedno od ponuđenih radnih mjesta, najvećim dijelom, ali ne isključivo u području ugostiteljstva i turizma. Na događaju u Osijeku ponude za posao i mogućnosti zapošljavanja predstavit će EURES Austrije, Češke, Irske, Mađarske, Njemačke i Švedske, dok će Danska, Italija, Poljska i Slovenija biti prisutne online. Očekuju se poslodavci iz Njemačke, Irske i Češke.

Osim EURES-a, svoje će usluge predstaviti i druge mreže koje djeluju u Hrvatskoj, poput EUROPASS-a, Euroguidance-a i EURAXESS-a, EDIC Slavonski Brod, CISOK, te inicijative Europske komisije Tvoj prvi posao preko EURES-a i Drop'pin. Predstavit će se i mogućnosti naukovanja u Njemačkoj kroz projekt Mobi Pro-EU/The Job of My Life.

Osim fizički, kandidati će moći stupiti u kontakt s dijelom EURES-ovih savjetnika i poslodavaca i online, putem platforme europeanjobdays.eu/osijek. Korisnicima koji se registriraju na platformi i postave svoj životopis pružit će se mogućnost izravnog apliciranja za radna mjesta poslodavaca koji će biti dostupni online. Video vodiči o korištenju portala registriranim korisnicima dostupni i preko poveznice: europeanjobdays.eu/en/video-tutorial.


Više informacija: HZZ