Portal Otvoreno obrazovanje Europa pokrenuo natjecanje za učitelje

Portal Otvoreno obrazovanje Europa upravo je pokrenuo natjecanje kojemu je svrha prikupljanje i dijeljenje inovativnih nastavnih praksi u Europi.
 

Natjecanje je namijenjeno europskim prosvjetnim djelatnicima u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju, stručnom osposobljavanju i obrazovanju odraslih koji se bave podučavanjem na inovativan način ili žele postići veću otvorenost ili uključenost u učionici.

Za sudjelovanje u natjecanju, pošaljite putem interneta primjer dobre prakse u koju ste osobno bili uključeni. "Dobra praksa" u obrazovanju definirana je kao akcija, inicijativa ili iskustvo koja poboljšava učenje i kombinira jedno ili više od sljedećih načela:

  • Inovacija; primjena novog pristupa, metoda i resursa za poboljšanje podučavanja ili učenja.
  • Otvorenost; korištenje ili proizvodnja resursa koji se dijele besplatno; otvaranje učionice otvorenim obrazovnim praksama.
  • Uključivanje; osiguranje pristupa obrazovanju ili osposobljavanju za prethodno isključenu skupine ili publiku.

Razmatrat će se i replikabilnost prakse (je li kolegama u drugim zemljama jednostavno primijeniti i prilagoditi praksu).

Svi sudionici dobit će značku "Pionir Otvorenog obrazovanja Europa" i priliku za osvajanje putovanja u inovativnu školu u Europi.


Rok za slanje dobrih praksi je 31. listopada 2015. godine.

Više informacija: Open Education Europa