Natječaj FRACTALS Smart Urban Farming Challenge

U sklopu projekta FRACTALS, koji sufinancira Europska komisija, pokrenut je natječaj FRACTALS Smart Urban Farming Challenge, namijenjen MSP-ovima, web poduzetnicima i startupima koji žele koristiti tehnologiju FIREWIRE za inovativna rješenja u vezi s urbanom poljoprivredom.
 

Projekt FRACTALS jedan je od 16 akceleratora unutar zajednice FIWARE koja diljem Europe podržava aplikacije za poljoprivredni sektor koje se temelje na FIREWARE-u. Natječaj FRACTALS Smart Urban Farming Challenge posvećen je razvoju softverskih aplikacija u vezi s pametnom urbanom poljoprivredom u širem smislu. Takve aplikacije uključuju:

  • Aplikacije za povećanje produktivnosti na urbanim farmama
  • Aplikacije koje urbanim poljoprivrednicima omogućuju pristup tržištima
  • Aplikacije koje promiču umrežavanje i obuku među gradskim poljoprivrednicima.

U prvoj fazi natječaja prijavitelji trebaju poslati svoje inovativne ideje za aplikacije koje se mogu razviti korištenjem tehnologije FIREWARE na adresu: administrative@fractals-fp7.com. Rok za slanje je 25. rujna 2015. Autori deset najboljih prijedloga bit će pozvani na događanje ICT 2015 u Lisabonu i dobit će 900 eura za troškove sudjelovanja. Žiri će izabrati tri najbolja prijedloga među spomenutih deset: pobjednik će dobiti 20 000 eura, drugoplasirani 12 500 eura, a trećeplasirani 7 500 eura.

Više informacija: FIREWIRE