STEP RI sufinancira odlazak šest tvrtki na međunarodne gospodarske susrete u Luksemburg

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci STEP RI u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) objavio je Javni poziv za sufinanciranje odlaska šest hrvatskih poduzeća na međunarodne gospodarske susrete GR Business Days 2015.
 

Javni poziv otvara se zahvaljujući sredstvima iz Poduzetničkog impulsa 2014. u sklopu projekta internacionalizacije poslovanja malih i srednjih poduzeća. Cilj je projekta potaknuti internacionalizaciju poslovanja subjekata malog gospodarstva uklanjanjem prepreka za izlazak na inozemna tržišta sufinanciranjem sudjelovanja malih i srednjih poduzeća na međunarodnim gospodarskim susretima.

Prošle godine na GR Business Days sudjelovalo je 400 tvrtki iz 20 zemalja, 60 partnerskih organizacija te gotovo 450 poduzetnika koji su održali preko 4 000 poslovnih sastanaka. Ovogodišnji dvodnevni gospodarski susreti održat će se od 17. do 18. lipnja 2015. godine u Luksemburgu. Međunarodni gospodarski susreti održavaju se na prostoru cijele Europe u organizaciji Europske poduzetničke mreže gdje se poduzetnicima i istraživačkim grupama nudi mogućnost sudjelovanja na sastancima "jedan na jedan" s potencijalnim međunarodnim partnerima s ciljem ostvarenja zajedničke suradnje. Susreti su idealna prilika za razmjenu iskustava i za upoznavanje potencijalnih poslovnih partnera iz regije radi ostvarivanja globalne konkurentnosti kroz regionalnu suradnju.

Javni poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u programu objavljen je na web stranicama Znanstveno-tehnologijskog parka STEP RI. Prijave su otvorene do 29. svibnja 2015. godine.

Više informacija: EEN