Završeno obilježavanje Europskog tjedna 2015.

Uspješno organizirano obilježavanje Europskog tjedna 2015. u Dubrovniku i okolici.

 

Europski dom Dubrovnik prošli je tjedan u okviru aktivnosti svog informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik organizirao niz događanja na više lokacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Od 4. do 6. svibnja organizirane su projekcije filma "Toliko smo se mrzili" u prostorima Europskog doma Dubrovnik, Općine Župa dubrovačka i Matice umirovljenika Dubrovnik (podružnica Montovjerna). U petak 8. svibnja u prostoru Europskog doma Dubrovnik održana je radionica za mlade "Be young, participate! – Kako aktivno sudjelovati u lokalnoj zajednici?", koju je vodio Hrvoje Kovač, mladeški aktivist i zamjenik gradonačelnika Lepoglave. Sudionici su podijelili svoja iskustva aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnim zajednicama na sjeveru i jugu Hrvatske te u nekoliko europskih država. Na Dan Europe, 9. svibnja, u Mokošici je svečano otvorena podružnica Kluba za mlade Drito. Uz gospodina Kovača, otvaranju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Tatjana Šimac-Bonačić, a nastupili su mladi dubrovački bendovi Neverin i Pekmeni, Gimnastički klub Dubrovnik i Plesna skupina Labirius pod vodstvom Anuške Matušić. Poslijepodne je u prostoru kluba održana radionica "Be young, be mobile – Kako ostvariti svoje potencijale kroz europske programe mobilnosti?" na kojoj su mladi koji su sudjelovali u različitim programima mobilnosti kao "žive knjige" međusobno razmjenjivali svoja iskustva.

Završna radionica „Upoznajmo Europsku uniju i njene države članice“ održana je 11. svibnja u Osnovnoj školi Blato gdje su učenici šestih razreda dobili zadatak bojati zastave pojedinih država članica te nacrtati nešto po čemu su te države prepoznatljive. Svoje su radove zatim nalijepili na kartu Europe i predstavit će ih prigodom Dana Osnovne škole Blato 30. svibnja. Poslijepodne je u zgradi Općine Blato organizirana projekcija francuskog igranog filma "Toliko smo se mrzili".

Program obilježavanja Europskog tjedna 2015. organiziran je u suradnji s Maticom umirovljenika Dubrovnik, Maticom umirovljenika Župe dubrovačke, udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Osnovnom školom Blato, Općinom Blato, Gimnastičkim klubom Dubrovnik i Plesnim studiom Labirius, a suorganizator je Dubrovačko-neretvanska županija.

GALERIJA SLIKA