RECITE TO STRIPOM! Nagradni natječaj za stripove i crteže

Žene UN-a zajedno s Europskom komisijom, belgijskom Organizacijom za razvojnu suradnju i Regionalnim informacijskim centrom Ujedinjenih naroda (UNRIC) priređuju nagradni natječaj za stripove i crteže o ravnopravnosti spolova. Natječaj je dio kampanje Žena UN-a pod nazivom „Jačanje položaja žena – jačanje položaja čovječanstva: Recite to stripom!” kojom se obilježava dvadeseta godišnjica Četvrte svjetske konferencije o ženama održane u Pekingu 1995.
 

Natječaj je otvoren autorima stripova, crtačima i studentima likovnih akademija u dobi od 18 do 28 godina s prebivalištem u državi članici Europske unije. Finaliste će odabrati žiri sastavljen od profesionalnih autora stripova, stručnjaka za ravnopravnost spolova i stručnjaka za komunikaciju.

Nagrade:

  • Jedna prva nagrada: 1 000 EUR
  • Jedna druga nagrada: 500 EUR
  • Tri treće nagrade: po 200 EUR
Petero finalista bit će pozvano u Bruxelles na svečanu dodjelu nagrada u ljeto 2015. Troškove putovanja i boravka snosit će organizatori natječaja. Osim toga, radovi finalista i polufinalista objavit će se u knjižici, a možda ih se uzme u obzir za izložbe i druga objavljivanja.

Rok za podnošenje radova je 20. travnja 2015.

Tekst natječaja