Pokrenut program Budući lideri

U okviru Europskih dana za razvoj 2015. Europska komisija pokrenula je program Budući lideri, za mlade u dobi od 21 do 26 godina.
 

Europski dani za razvoj glavni su europski forum o globalnoj suradnji i razvoju, a ove godine održat će se u Bruxellesu od 3. do 4. lipnja. Ovogodišnje izdanje bit će vodeći događaj Europske godine za razvoj (EYD2015).

Mladi ljudi aktivno pridonose borbi protiv siromaštva na dnevnoj bazi kroz svoja istraživanja ili kao poslovni lideri ili lideri civilnog društva svojim radom. Oni često mijenjaju stvari u svojim zajednicama. Europska komisija želi priznati taj doprinos i staviti njihova postignuća u središte pozornosti; pomažući im da se uključe u oblikovanje razvojnih politika koje će utjecati na njih i njihovu budućnost.

Mladi iz cijelog svijeta mogu se prijaviti na program do 18. ožujka. Europska komisija odabrat će 12 finalista, koji će govoriti na Europskim danima za razvoj u Bruxellesu o svojim projektima i iskustvima. Njihove putne troškove i troškove smještaja pokrit će Europska komisija.

Više informacija: Future Leaders Programme