EU zapošljava znanstvenike

Zajednički istraživački centar upravo je objavio poziv za zapošljavanje na određeno vrijeme. Uspješni kandidati radit će u jednom od objekata Zajedničkoga istraživačkog centra u Njemačkoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj.
 


Natječaj je otvoren za kandidate iz država članica EU-a ili iz jedne od zemalja povezanih s programom za istraživanje i inovacije Obzor 2020. (Albanija, Bosna i Hercegovina, Farski Otoci, bivša jugoslavenska Republika Makedonija, Island, Izrael, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Srbija, Švicarska i Turska), s visokom stručnom spremom ili doktoratom u jednom od znanstvenih područja navedenih u pozivu (vidi detalje u nastavku).

Proces odabira uključuje praktične testove na temelju kojih će uspješni kandidati biti stavljeni na rezervnu listu te mogu biti pozvani na razgovor prema potrebi. Poziv je otvoren do daljnjega.

Znanstvena područja: biologija, kemija, prirodne znanosti, biokemija, oceanografija / pomorske znanosti, nanotehnologija, nanobiotehnologija, veterinarstvo, inženjerstvo, matematika, fizika, računarstvo, statistika, znanost o materijalima, ekonomija, političke znanosti, društvene znanosti, obrazovne znanosti, psihologija, geografija, okolišne znanosti, poljoprivredne znanosti, poljoprivredno inženjerstvo, meteorologija, ekologija, šumarstvo, geologija, hidrološke znanosti, medicinske znanosti, farmacija, nutricionističke znanosti.

Više: Zajednički istraživački centar