Europski tjedan održive energije

Od 15. do 19. lipnja održava se Europski tjedan održive energije posvećen energetskoj učinkovitosti i tehnologijama obnovljivih izvora energije. Cilj je pokazati tvrtkama, donositeljima odluka i široj javnosti da su održive tehnologije izvedive, isplative te dobre i za okoliš i za gospodarstvo.
 

Tijekom tjedna i cijelog mjeseca lipnja diljem Europe će se odvijati događaji - poznati kao “Dani energije”- a u zgradama Europske komisije u Bruxellesu održat će se konferencija na visokoj razini o politikama u tjednu od 15. do 19. lipnja.

Dan energije uključuje neprofitne aktivnosti kao što su izložbe, konferencije, predstave, stručna vodstva, otvoreni dani, radionice i koncerti čiji je cilj promicanje sigurne, čiste i učinkovite energije. Ako ste zainteresirani za organiziranje Dana energije, saznajte više.

Dio Europskog tjedna održive energije je i natjecanje za najbolje energetske projekte - Europska nagrada za održivu energiju. Natjecanje uključuje tri kategorije: obnovljiva energija, energetska učinkovitost i gradovi, općine i regije. Rok za prijave je 28. veljače, a pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji koja će se održati tijekom tjedna u Bruxellesu.

Više informacija: DG Energy