Diplomski studij pomorskoga prostornog planiranja Erasmus Mundus

Pomorsko prostorno planiranje provodi se u 23 obalne države članice Europske unije te u sve većem broju zemalja diljem svijeta.
 

To otvara mogućnosti za zapošljavanje u upravljanju pomorskim dobrom. U narednim godinama, postojat će velika potreba za stručnjacima obučenim za sve dimenzije pomorskog prostornog planiranja: upravljanje okolišnim resursima, brodarstvo, offshore energiju, ribarstvo itd. Stoga je Europska komisija odlučila financirati diplomski studij pomorskoga prostornog planiranja Erasmus Mundus koji obuhvaća sve vještine potrebne za učinkovitu provedbu pomorskog prostornog planiranja.

Diplomski studij pomorskoga prostornog planiranja Erasmus Mundus dvogodišnji je napredni stručni diplomski studij, u kojemu sudjeluju tri vrhunska europska sveučilišta: Università Iuav di Venezia, Sveučilište u Sevilli i Sveučilište Azora. Studenti će se upoznati s ključnim pitanjima povezanima s oblikovanjem politika i strategijama planiranja za pomorski prostor. Cilj je programa omogućiti studentima da postanu stručnjaci koji će raditi u javnim institucijama te kao nezavisni stručnjaci i istraživači.

Rok za podnošenje prijava je 10. veljače.

Više informacija: DG MARE