Pokrenuto natjecanje za nagrade RegioStars za 2015.

Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije pokrenula je 10. prosinca natjecanje za nagrade RegioStars za 2015. godinu. Natjecanje za nagrade RegioStars u središte pozornosti stavlja najinspirativnije i najinovativnije europske projekte sufinancirane putem kohezijske politike EU-a.
 

Kada neovisni žiri odabere projekte finalista, njihovi voditelji i predstavnici upravnih tijela bit će pozvani na ceremoniju dodjele nagrada RegioStars za 2015., koja će se odvijati tijekom Europskog tjedna regija i gradova 2015. (OPEN DAYS).

Plaketu i "potvrdu o osvajanju nagrade RegioStars" pobjedničkim će projektima uručiti povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku EU Corina Creţu i predsjednik žirija za dodjelu nagrada RegioStars. Uz to, o svakom će pobjedničkom projektu biti snimljen kratki videozapis, koji se može koristiti u promidžbene svrhe.

Kategorije nagrada za 2015.:
1. INTELIGENTAN RAST: oslobađanje potencijala za rast malih i srednje velikih tvrtki za digitalno gospodarstvo
2. ODRŽIV RAST: mobilizacija ulaganja u energetsku učinkovitost u korist građana i društva
3. INKLUZIVAN RAST: integracija u društvo osoba kojima prijeti opasnost od društvenog isključivanja
4. CITYSTAR: preobrazba gradova za buduće izazove

Obrasci za prijavu mogu se popuniti na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, a prijave se moraju poslati do 28. veljače 2015. Odabrani finalisti dobit će obavijest do kraja svibnja 2015. Ceremonija dodjele nagrada održat će se u Bruxellesu tijekom događanja Open Days 14. listopada 2015.

Više informacija:  RegioStars Awards
                            Regionalna politika - Inforegio