Poziv za stručnjake za procjenu rizika kozmetičkih proizvoda

Kako bi se zadovoljila povećana potražnja za procjenama rizika povezanih sa sigurnošću potrošača, Glavna uprava za zdravlje i potrošače pokrenula je poziv za iskazivanjem interesa za imenovanje stručnjaka koji će pomagati u radu Znanstvenog odbora za sigurnost potrošača (SCCS). Oni se imenuju u osobnom svojstvu, kao vanjski stručnjaci u radnim skupinama u SCCS-u.
 

Misija je SCCS-a pružiti Europskoj komisiji znanstvena mišljenja u vezi s procjenom rizika potrošačkih proizvoda, uglavnom kozmetičkih proizvoda i njihovih sastojaka, koja Komisija koristi kako bi razvila politike o zaštiti potrošača.

Stručnjaci se traže u nekim od sljedećih područja:

  1. analitička kemija,
  2. toksikokinetika uključujući modeliranje,
  3. reproduktivna toksičnost
  4. dermatologija,
  5. senzitizacija,
  6. in vitro toksikologija.

Osim toga, neophodno je iskustvo u procjeni rizika, posebice ono povezano sa sigurnošću potrošača. Znanstvenici s iskustvom u više od jednog područja imaju prednost.

Kandidati moraju biti svjesni znatnog opsega posla; od članova radnih skupina očekuje se da uz pojedinačni rad sudjeluju i na mjesečnim sastancima u Luxembourgu.

Zainteresirani kandidati trebaju se prijaviti do 11. siječnja 2015. putem online obrasca, s naznakom područja stručnosti za koja se prijavljuju. Razmatrat će se samo pravilno popunjene prijavnice.

Više informacija: http://bit.ly/12dvd7J.