NAŠE NOVO IZDANJE: „DOBRODOŠLI U EUROPSKU UNIJU!“

Europski dom Dubrovnik predstavio je 26. rujna na Europskom danu jezika svoje novo izdanje – dvojezičnu brošuru "Dobrodošli u Europsku uniju!", objavljenu u okviru aktivnosti informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik.
 

Uz uvodni tekst o Europskoj uniji, brošura sadrži fotografije panoa s prikazima njenih država članica, koje su izradili učenici šest osnovnih i dvije srednje škole s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Svaka je država predstavljena i kroz nekoliko manje poznatih zanimljivosti. Radionice, tijekom kojih su izrađeni panoi, organizirane su uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Prijevod tekstova na engleski jezik, dizajn, grafička priprema i tisak brošure sufinancirani su sredstvima Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Europe Direct Dubrovnik organizirao je završnu izložbu panoa koncem lipnja, za prvu obljetnicu ulaska RH u EU, kada su putem facebook glasovanja izabrani i najljepši panoi.

Brošuru možete pogledati ovdje, a besplatno je uzeti u našemu centru. Zainteresiranima izvan Dubrovnika možemo je poslati poštom.