Europe Direct Dubrovnik: obilježavanje Europskog dana jezika

Europski dom Dubrovnik u okviru aktivnosti svoga informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik i u suradnji s obrazovnim ustanovama i udrugama u kulturi te mađarskim konzulatom u Dubrovniku organizirao je u petak 26. rujna obilježavanje Europskog dana jezika.
 

U dvosatnom zabavno-edukativnom programu ispred crkve svetoga Vlaha sudjelovali su djeca iz vrtića Pile, učenici osnovnih škola Lapad i Marina Držića, učenici Gimnazije, Klasične gimnazije, Turističke i ugostiteljske škole, studenti američkog koledža RIT Croatia, predstavnice Dubrovačkog međunarodnog sveučilišta i mađarskog konzulata te članovi Slovenskog kulturnog društva Lipa, Društva turističkih vodiča i Društva hrvatsko-ruskog prijateljstva „Umjetnost bez granica“. Istovremeno su mladi mobilni knjižničari Europskog doma Dubrovnik ispred palače Sponza prodavali rabljene knjige na stranim jezicima.

Vijeće Europe pokrenulo je obilježavanje Europskog dana jezika 2001. godine s ciljem poticanja višejezičnosti i višekulturalnosti u Europi. Kroz različita događanja građanima se želi skrenuti pozornost na važnost učenja stranih jezika, u svakoj životnoj dobi, kroz formalno i neformalno obrazovanje, a u svrhu što boljeg međukulturnog razumijevanja.

Obilježavanje Europskog dana jezika u Dubrovniku organizirano je uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika.

GALERIJA SLIKA