Europska komisija pokreće javnu raspravu o Aktu o malom poduzetništvu

Europska komisija pokrenula je 8. rujna javnu raspravu o Aktu o malom poduzetništvu (SBA) kako bi saznala što mala i srednja poduzeća u Europi trebaju od buduće politike Europske unije.
 

Akt o malom poduzetništvu sveobuhvatan je skup mjera osmišljenih za olakšavanje života malim poduzećima te se već pokazao dobrom osnovom politike za mala i srednja poduzeća. Budući da se temelji na razmjeni najboljih praksi, potpori internacionalizaciji i poduzetništvu te pristupu financijskim sredstvima (provodi se putem financijskih instrumenata CIP i sada COSME), države članice EU-a njime se potiču na prihvaćanje učinkovitih rješenja koja su polučila rezultate negdje drugdje te na iznalaženje jednako dobrih vlastitih zamisli. U kombinaciji sa snažnom inicijativom za pametno donošenje propisa tim se aktom doprinijelo sposobnosti malih i srednjih poduzeća da prebrode gospodarsku krizu.

Ferdinando Nelli Feroci, povjerenik za industriju i poduzetništvo, izjavio je: „Dok se gospodarski oporavak Europe nastavlja, moramo se pobrinuti da Akt o malom poduzetništvu EU-a i dalje bude primjeren svojoj svrsi. Stoga pozivam sve strane zainteresirane za MSP-ove da iznesu svoje stavove. Komisija želi vaše ideje i spremna je saslušati vaše primjedbe.”

Javna rasprava zatvara se 15. prosinca 2014.

Više informacija pročitajte ovdje.