Europe Direct Dubrovnik – obilježavanje Dana Europe

Uz tribinu za građane Dubrovnika, dio programa obilježavanja Dana Europe, koji je udruga Europski dom Dubrovnik organizirala u okviru svog
informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik, bio je namijenjen najmlađim stanovnicima Mokošice.

Za ovogodišnji Dan Europe, 9. svibnja, u Mokošici je bilo poučno i veselo. Suradnice informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik u poslijepodnevnim su satima u Eko-parku čitale priče o zaštiti okoliša u Europskoj uniji, nakon čega je dvadesetak Eko-Omblića pojedinačno ili u grupama crtalo njima najzanimljivije motive. Zajedno s odraslim posjetiteljima Eko-parka proglasili su najbolje crteže, a Europe Direct Dubrovnik ih je počastio tortom i sokovima, čestitavši im tako unaprijed na plaketi koju dobivaju na Dan županije 12. svibnja zbog doprinosa promicanju Dubrovačko-neretvanske županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Tribina "Izbori za Europski parlament - što mi imamo s tim?" održana je u utorak 6. svibnja u kongresnoj dvorani hotela Petka. U tribini su sudjelovali novinar i savjetnik za medije u Europskom parlamentu Alen Legović i bivši zastupnici promatrači Hrvatskoga sabora u Europskom parlamentu, Davor Božinović i Frano Matušić, a govorilo se o funkcioniranju Parlamenta i utjecaju odluka koje se u njemu donose na svakodnevni život građana. Govornici su istaknuli da će o budućem sazivu Parlamenta ovisiti i sastav buduće Europske komisije, stoga su pozvali sve punoljetne građane da 25.svibnja izađu na izbore.

GALERIJA SLIKA