Europe Direct Dubrovnik – nova publikacija

Europski dom Dubrovnik objavio je u okviru aktivnosti svojega informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik brošuru "814 – 2014: zajednička prošlost, zajednička budućnost".


Brošura s mnoštvom fotografija i tekstovima na hrvatskom, njemačkom i francuskom jeziku rezultat je trilateralnog susreta mladih „rEUnion“ što ga je Europski dom Dubrovnik organizirao u Dubrovniku u rujnu 2013. uz potporu europskog programa Mladi na djelu i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sudionice i sudionici susreta „rEUnion” iz Francuske, Hrvatske i Njemačke povezali su europski integracijski proces s razdobljem vladavine Karla Velikoga zato što se u proljeće 2014., istovremeno s pripremnim aktivnostima za izbore za Europski parlament, u različitim dijelovima Europske unije organiziraju brojna događanja povodom 1200. obljetnice smrti ovoga prvoga pravoga europskog vladara. Brošurom u kojoj su ukratko predstavili dvanaest događaja koji su promijenili europsku povijest u razdoblju 814.–2014. mladi žele potaknuti raspravu o budućnosti europskoga kontinenta.

Predstavljanje brošure održat će se u ponedjeljak 14. travnja u 12 sati u Kući Europe u Zagrebu. Suorganizator događanja je Predstavništvo Europske komisije. Brošuru možete pogledati ovdje, a besplatno je uzeti u našemu centru.