Blokiranje sadržaja na internetu – i dalje uobičajena praksa u Europi

24% europskih korisnika interneta kažu da ih pružatelji usluga sprječavaju u gledanju videa, slušanju glazbe ili korištenju drugih programa po vlastitom izboru navodi se u novom istraživanju Eurobarometra u kojem je sudjelovalo 28 tisuća građana diljem Europske unije.

Anketa je pokazala da:

  • 41% nailazi na poteškoće prilikom gledanja videozapisa na mobilnom uređaju, a 37% s videozapisima ima problema koristeći fiksnu internetsku vezu kod kuće (zbog ograničenja brzine ili blokiranja sadržaja),
  • 23% se žali na probleme sa slušanjem glazbe na mobilnom uređaju,
  • 23% se žali na probleme s učitavanjem sadržaja na Facebook, blogove ili forume preko mobilnih uređaja,
  • 19% ima probleme prilikom igranja online igara na stolnom računalu,
  • 9% nailazi na poteškoće prilikom poziva preko interneta.
Anketa je također pokazala i da 60% kupaca ne zna brzinu svoga interneta i da je 40% ispitanika doživjelo pad internetske veze.

Potpredsjednica Europske komisije Neelie Kroes kaže: "Kad kupite pretplatu za internet trebali biste dobiti pristup svim sadržajima, i to po onoj brzini koju ste platili. To je ono što bi trebao biti otvoreni internet i svi Europljani bi trebali imati pristup."

Rezultati ankete podupiru dokaze koje je predstavilo Tijelo europskih regulatora za elektroničke komunikacije u 2012. o net neutralnosti i otvorenom internetu.

"Moj cilj je zaštititi potrošače osiguravajući im otvoreni internet dijem Europe i dajući im nova prava i transparentnost koja se odnosi na njihovu internetsku vezu. Također, moj cilj je zaštititi inovacije tako da svatko može biti inovator na otvorenom internetu i uz internet bez nanošenja štete. To bi u konačnici bio doprinos promicanju veće konkurencije i izbora za dobrobit potrošača" rekla je Kroes.

Više informacija pročitajte u objavi Europske komisije.

GALERIJA SLIKA