Predstavljanje programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura i Europske prijestolnice kulture u Dubrovniku

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika 27. veljače 2014. g. organizira predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) i projekta Europske prijestolnice kulture. Predstavljanje će se održati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika na adresi Pred dvorom 1 s početkom u 10 sati. Sve nazočne će pozdraviti Ana Hilje, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika i Andrea Novaković, direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika.


Sudionike će s glavnim karakteristikama potprograma Kultura novog programa EU Kreativna Europa (2014. -2020.) upoznati Ana Perišić Mijić, predstavnica Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture koja će iznijeti osnovne informacije o ciljevima i prioritetima samog programa, proračunu te o vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte. Nešto detaljnije informacije o pisanju i prijavljivanju projekata kao i tehničke karakteristike samih prijavnica reći će Mladen Špehar, također djelatnik Deska Kreativne Europe. Kratko izlaganje će održati i Ivana Nikolić Popović, predsjednica Udruge Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.


Kako je jedna od posebnih aktivnosti programa Kreativna Europa i projekt Europske prijestolnice kulture, nešto više o njemu i mogućnostima koje se otvaraju hrvatskim gradovima ako ponesu naslov Europske prijestolnice u 2020. godini reći će Anera Stopfer, predstavnica Ministarstva kulture. Objava natječaja za Europsku prijestolnicu kulture očekuje se tijekom mjeseca svibnja ove godine kada će svi gradovi imati jednako vremena za prijavu. Budući da proces prijave i razrade projekta zahtjeva iznimno temeljite i jasno strukturirane odgovore, potrebno je što prije krenuti s pripremama.

Zainteresirani svoje sudjelovanje mogu prijaviti slanjem svojih podataka na e-mail adresu: ced@min-kulture.hr


Više informacija pročitajte u programu događanja, a detalje o programu Kreativna Europa pročitajte na stranicama Ministarstva kulture.