Nova načela kvalitete turizma – dobro turistima, dobro malim poduzećima

Europska komisija predložila je niz Europskih načela kvalitete turizma da bi se osigurala kvaliteta putovanja turistima koji posjećuju države članice Europske unije. Navedena načela pokrivaju četiri glavna područja: obuka osoblja koja bi se provodila pod mentorstvom kvalitetnog koordinatora, zadovoljstvo korisnika koje bi se osiguralo kroz primitak i rješavanje pritužbi, čistoća i održavanje te korektnost i pouzdanost informacija na najmanje jednom od glavnih stranih jezika.


Takav pristup pouzdanim i aktualnim informacijama o kvaliteti turističkih usluga omogućuje turistima lakše odlučivanje između konkurentnih proizvoda bez problema radi nepoznavanja jezika. Mala i srednja poduzeća (MSP) će na taj način dobiti potvrdu da nude visokokvalitetnu uslugu pridržavajući se navedenih načela. Prijedlog će, dakle, pomoći malim i srednjim poduzećima koja čine više od 90% turističkog sektora Europske unije.
 
Potpredsjednik Europske komisije Antonio Tajani, povjerenik za industriju i poduzetništvo, izjavio je: "Davatelji turističkih usluga će moći uvjeriti korisnike u visoku kvalitetu njihovih usluga, što znači jaku kompetitivnu snagu za posao, pogotovo za mala i srednja poduzeća. Trenutni prijedlog predstavlja važan alat za daljnje promoviranje turizma, europskog šampiona u rastu zadnjih pet godina. Promoviranje visokokvalitetne europske turističke usluge će doprinijeti poboljšanju turističkog priljeva putnika unutar EU, ali i onih koji se nalaze izvan Europe. To nadopunjuje druge europske inicijative koje slijede isti cilj, kao što su olakšice pri dobivanju vize za turiste iz zemalja Trećeg svijeta i prepoznatljivost Europe kao skup kvalitetnih odredišta."

Više informacija pročitajte u objavi Europske komisije.