Dijalog s građanima s povjerenikom Nevenom Mimicom 3. ožujka 2014. u Zagrebu

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva vas na Dijalog s građanima s povjerenikom za zaštitu potrošača, Nevenom Mimicom u Zagrebu. Rasprava će se održati 3. ožujka 2014. u 16 sati u Hypo centru, Zagreb.

Svrha Dijaloga s građanima je pružanje prilike građanima da izraze svoja mišljenja i očekivanja od Europske unije, a informacije prikupljene iz rasprave biti će insipracija institucijama EU u budućem radu.

Rasprava će biti usredotočena na tri bitne teme: 
 
Hrvatska – gotovo godinu dana članstva u EU-u: što se promijenilo? 
Kakav je vaš doživljaj članstva u Europskoj uniji, što je prošlo dobro, a gdje vam očekivanja nisu ispunjena?

Gospodarska kriza – u kojim područjima Europska unija i njezine države članice moraju pojačati napore kako bi ponovno pokrenule gospodarski rast?
U kojim područjima Europska unija mora pojačati djelovanja kako bi se učinkovito uhvatila u koštac s njom? Kako Hrvatska i druge države članice mogu ponovno pokrenuti gospodarski rast? Koja je pritom uloga institucija Europske unije, nacionalnih vlada, velikih korporacija, malih poduzeća i pojedinaca?
 
Politika zaštite potrošača – koja očekivanja imate kao europski potrošača? 
Kako svakom Europljaninu omogućiti najopovoljniju moguću kupnju i djelotvnorno korištenje vlastitih prava?

Raspravu je moguće pratiti i putem interneta preko linka: http://ec.europa.eu/debate-future-europe/citizens-dialogues/index_en.htm, a dijalogu se možete pridružiti i putem Twiterra (#EUdeb8) ili unaprijed uputiti komentare ili pitanja na Facebook-stranicu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj ili ih poslati putem elektroničke pošte na: COMM-REP-ZAG-EVENTS@ec.europa.eu.
 
Praktične informacije
Mjesto održavanja: Hypo Centar, Slavonska avenija 6, Zagreb
Svoje sudjelovanje prijavite na adresi elektroničke pošte (ime i prezime i grad/mjesto odakle dolazite):COMM-REP-ZAG-EVENTS@ec.europa.eu

Više informacija o Dijalogu s građanima pročitajte ovdje.